Санаторії курорт Миргород : санатории Миргород курорт : SPA sanatoriums Mirgorod resort

Свою історію курорт Миргород починає в 1912 році, як курорт створений на місці мінерального джерела, відкритого місцевим доктором І. А. Зубковським (1848-1933). Спочатку була обладнана тільки одна лікарня. Побудована в 1916-1919 році, вона складалася з водолікарні, їдальні-клубу та грязелікарні. Лікувалися тут, в основному, хворі ревматизмом і подагрою. У 1927 році була пробурена друга свердловина, в 1937 - третя. У тридцяті роки були побудовані нові спальні корпуси.

У 1937 році на курорті вже приймали лікування більше 11.000 хворих. У 1939 році на курорті діяли сірководневі ванни, інгаляторій, грязелікарня, відділення лікувального масажу, рентгенівський кабінет, клінічна лабораторія. Під час Великої Вітчизняної війни курорт був практично зруйнований. В одному з його корпусів розміщався госпіталь для солдатів вермахту. З приходом радянської армії тут розташований був госпіталь-санаторій на 300 місць. З 1947 року курорт починає спеціалізуватися на лікуванні захворювань нервової системи, а з 1953 - хвороб кишково-шлункового тракту. У 1960 році була введена в лад четверта свердловина мінеральної води.

Протягом 60-х значно зросло число лікувальних і спальних корпусів, спеціалізованих кабінетів, лабораторій. У 1970-73 рр.. були побудовані літній кінотеатр, Палац культури, лікувальний пляж, спальний корпус санаторію "Березовий Гай". У 1976 - закінчено будівництво санаторного комплексу "Миргород" на 500 місць і почало функціонувати перше в Україні спеціалізоване відділення для лікування хворих на цукровий діабет. 1983 рік ознаменувався введенням в дію санаторного комплексу "Полтава".

З 1991 у курорт входять санаторії "Хорол", "Березовий гай", "Полтава", "Миргород". У них можуть одночасно відпочивати і приймати лікування 3500 чоловік. На курорті є: поліклініка, бальнеогрязеводолікувальний комплекс, кабінети функціональної діагностики, клінічна, бактеріологічна та імунологічна лабораторія, обчислювальний центр, кабінети апаратної фізіотерапії, лікувальної фізкультури, масажні кабінети.

Незважаючи на важке становище в економіці країни, курорт Миргород зберіг свій лікувально-оздоровчий потенціал.

У 1992 році курорт стає Миргородським відділенням АТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця".

У 1998 - відкрито пам'ятник Івану Андрійовичу Зубковському і музей курорту Миргород.

У цьому ж році була розроблена Миргородська програма лікування цукрового діабету (санаторій "Березовий гай") спільно з іноземними фармацевтичними фірмами (Німеччина).

У 1999 році в санаторії "Березовий гай" була відкрита Українська базова школа лікування цукрового діабету.

Зроблено доповідь на Міжнародному симпозіумі кардіологів у Кракові (Польща) про перші результати Миргородської програми лікування цукрового діабету.

З 2000 року курорт стає дочірнім підприємством закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" - "Миргородкурорт".

Санаторії курорт Миргород

Мапа (карта, map) санаторії курорт Миргород


Переглянути Санаторії місто-курорт Миргород на карті більшого розміру


Лікувальні процедури та діагностичні обстеження призначаються тільки відповідним лікарем, залежно від основного захворювання та стану здоров'я хворого!



Фотогалерею та фото і зображення: Санаторії курорт Миргород : санатории Миргород курорт : SPA sanatoriums Mirgorod resort ви можете проглянути використовуючи сервіс Google Зображення

або, якщо не знайшли в Google, то знайдіть:

Фотогалерею та фото і зображення: Санаторії курорт Миргород : санатории Миргород курорт : SPA sanatoriums Mirgorod resort ви можете проглянути використовуючи сервіс Яндекс Зображення

Карту об'экту: Санаторії курорт Миргород : санатории Миргород курорт : SPA sanatoriums Mirgorod resort ви можете проглянути використовуючи сервіс Місця на карті

Відеогалерею та фільми і відео: Санаторії курорт Миргород : санатории Миргород курорт : SPA sanatoriums Mirgorod resort ви можете проглянути використовуючи сервіс Google Відео






Sitemap - Карта сайта Український некомерційний туристичний сервер - довідник RSS-news Український некомерційний туристичний сервер - довідник
MySQL: 0.0009 s, 1 request(s), PHP: 0.0337 s, total: 0.0346 s, document retrieved from cache.



Яндекс цитирования




Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets Файне місто Трускавець - форум - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Форум Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Forum Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets Прекрасный город Трускавец - некоммерческий сайт курорт Трускавец :: Файне місто Трускавець - некомерційний сайт курорт Трускавець :: Wonderful Town Truskavets - unofficial site Truskavets